diumenge, 2 de desembre del 2012

Palestina, nou Estat observador

El vídeo que a continuació os deixem és una crònica que ha fet Antoni Bassas. És un vídeo publicat a la web de Televisió de Catalunya (TV3) el dia 30 de novembre del 2012.

El vídeo explica la votació que es va produir a la Assambla General de l'ONU per decidir si Palestina esdevenia un nou estat membre observador. Desprès de les votacions, on el si es va posar al capdavant amb 138 vots, 9 vots en contra i 41 abstencions, es van poder veure les diverses reaccions dels països més influents a la ONU.

Es va demanar des de la ONU tant a Palestina com a Israel que negociessin, però Antoni Bassas informa a l'espectador que això no creu que succeeixi.

En aquest vídeo s'observen les imatges dels fets mentre se sent la veu en off d'Antoni Bassas que explica el que va succeir. Finalment, apareix el que per nosaltres és un bon comunicador a la pantalla i fa una conclusió de la reunió i s'acomiada.


Aquí podeu trobar la sinopsis del vídeo:


"Palestina ja és un estat observador encara que no és membre de les Nacions Unides. La crònica d'Antoni Bassas ens explica que abans de la votació a l'Assemblea General de l'ONU el president palestí, Mahmud Abbas, havia afirmat que era l'última oportunitat per buscar la solució dels dos estats -el palestí i l'israelià- i que això suposaria la fi de l'ocupació israeliana."




Antoni Bassas al seu twitter ho resumeix així:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada